Help ons om samen te veranderen – Een nieuwe gewoonte met doppen die aan de verpakking vastzitten

 

Ongeveer 80% van al het zwerfafval in zee bestaat uit plastic 1. Daarbij zitten ook doppen van verpakkingen die het niet tot de recyclingstromen hebben gered. Ieder plastic voorwerp dat in het milieu terechtkomt, veroorzaakt vervuiling en doet er honderden jaren over om afgebroken te worden 2. Om dat probleem op te lossen, moeten overheden, industrieën en consumenten samenwerken. 


Daarom introduceren we vastzittende doppen in ons verpakkingsassortiment. Tot in de recyclebak blijven de doppen aan de verpakking vastzitten. Dit zorgt ervoor dat de dop samen met het pak wordt gerecycled en niet in het milieu terechtkomt.

Uitschenken met de dop nog op de verpakking

 

De LightWing™ 30 is een nieuw flip-dopconcept met een zelfsluitend scharnier, ontwikkeld voor extra gemak bij thuisconsumptie. De dop kan na opening, weer worden dichtgeklapt voor later gebruik. Indien gewenst, kan de dop worden gedraaid.

Zie hoe de vastzittende dop werkt

Een kleine, maar wel belangrijke ecologische verandering voor ons allemaal

In 2024 gaat de EU een nieuwe Richtlijn voor kunststofproducten voor eenmalig gebruik handhaven. Dit betekent dat doppen aan de verpakking vast moeten blijven zitten. We hebben nu al vastzittende doppen in ons assortiment opgenomen om te garanderen dat wij, samen met onze klanten, klaar zijn voor het opvolgen van de EU-wetgeving en om het voor iedereen makkelijker te maken om zwerfafval in het milieu te verminderen. 

 

We bieden alle vastzittende doppen ook in plantaardige opties, waarvoor polymeren van duurzame suikerrietproductie worden gebruikt.

 

Iedereen kan helpen om zwerfvuil en afval te verminderen

 

In geval van vastzittende doppen hoef je de dop niet van de verpakking te scheiden. De dop blijft vastzitten tot in de recyclebak. Hierdoor wordt voorkomen dat de dop in ons water- en landmilieu terechtkomt. Gebruikte drankenkartons kunnen tot andere waardevolle producten worden verwerkt, zoals industriële paletten, plantenpotten, tissues, papieren servetten en nog veel meer.

1 European commission, Press Corner, Single-use plastics: New EU rules to reduce marine litter, Brussel, 2018. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEMO_18_3909

2 Save Money Cut Carbon, Januari, 2022. https://www.savemoneycutcarbon.com/learn-save/how-long-does-it-take-for-plastic-to-biodegrade/