Lightwing 30

Cum funcționează noul capac?

Noul capac rămâne atașat de ambalaj prin intermediul unei mici balamale. Pentru a deschide și re-deschide capacul, mecanismul de deschidere și închidere este ușor modificat.

 

Cum să deschizi, să re-deschizi și să închizi capacul

 

  • Pentru a deschide și re-deschide ambalajul ridică capacul în sus.
  • Pentru a îl închide apasă capacul în jos până auzi ”click”.

Animația își arată cum să deschizi și să închizi capacul.

Lightwing 30

Cum funcționează noul capac?

Noul capac rămâne atașat de ambalaj prin intermediul unei mici balamale. Pentru a deschide și re-deschide capacul, mecanismul de deschidere și închidere este ușor modificat.

 

Cum să deschizi, să re-deschizi și să închizi capacul

 

  • Pentru a deschide și re-deschide ambalajul ridică capacul în sus.
  • Pentru a îl închide apasă capacul în jos până auzi ”click”.

Animația își arată cum să deschizi și să închizi capacul.

Cum reciclăm ambalajul?

După ce ați terminat cu ambalajul, nu mai este nevoie să

să separați capacul de ambalaj. De fapt, ar trebui să îl păstrați atașat până la coșul de reciclare, unde va fi colectat și reciclat împreună. Astfel se evită ca capacul să se separe de ambalaj și să ajungă în mare sau în mediul înconjurător. Cutiile de carton folosite sunt transformate în alte tipuri de produse, cum ar fi țigle, ghivece pentru plante, șervețele și multe altele.

De ce este atât de important să ne asigurăm că capacele sunt reciclate împreună cu ambalajul de carton

  • Aproximativ 80 % din deșeurile marine sunt din plastic (1). Capacele care nu au ajuns în fluxurile de reciclare, reprezintă o mare parte din deșeurile marine și, din păcate, se numără printre primele cinci articole găsite astăzi pe plajele lumii.(2)
  •  În cazul în care orice formă de plastic nu ajunge la reciclare, acesta poate sfârși în pădure sau în mare, provocând poluare și având nevoie de sute de ani pentru a se descompune. (3)
  • Pe lângă faptul că dăunează mediului și vieții sălbatice, deșeurile marine cauzează daune economice unor activități precum turismul, pescuitul și transportul maritim. (4)
  • În plus, potrivit estimărilor, există un potențial uriaș de economisire a energiei prin reciclarea tuturor deșeurilor de plastic la nivel mondial. La nivel global, se estimează că acest lucru este echivalent cu 3,5 miliarde de barili de petrol pe an. (5)
  • Pentru a aborda toate acestea, este nevoie ca guvernele, industria și consumatorii să lucreze împreună. Realizarea unui capac care să fie atașat de ambalaj reduce șansele ca acesta să se piardă în mediul înconjurător sau să devină gunoi marin.
  • Până în 2024, acest lucru va deveni lege în întreaga Uniune Europeană
  • Dar, dacă plasticul, ambalajele sau orice alt element nu este colectat în mod responsabil și nu ajunge în primul rând în fluxurile de reciclare , nu va putea fi niciodată reciclat.
  • Punerea în aplicare a acestei propuneri va avea ca scop reducerea la mai mult de jumătate a deșeurilor în cazul celor zece articole din plastic de unică folosință, evitându-se astfel daunele aduse mediului, care altfel ar costa 22 de miliarde de euro până în 2030*.
  • De asemenea, va evita emiterea a 3,4 milioane de tone de echivalent CO2 până în 2030. (7)
  • De aceea, este atât de important ca de acum înainte capacele să fie atașate de ambalaj până la coșul de reciclare corect.
  • Lăsați capacul atașat și, dacă acesta se desprinde din orice motiv, puneți-l înapoi pe ambalaj și asigurați-vă că acesta ajunge la coșul de reciclare corect!

Dacă doriți să citiți mai multe despre modul în care UE ia măsuri privind materialele plastice pentru a combate poluarea cu plastic și deșeurile marine și pentru a accelera tranziția către o economie circulară a materialelor plastice, vă rugăm să faceți clic aici.

https://environment.ec.europa.eu/topics/plastics_en 

Dacă aveți mai multe întrebări cu privire la măsurile luate de UE în ceea ce privește materialele plastice, vă rugăm să consultați aici;

Întrebări și răspunsuri: O strategie europeană pentru materiale plastice (europa.eu)

Surse:

(1) European commission, Press Corner, Single-use plastics: New EU rules to reduce marine litter, Brussels, 2018, https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEMO_18_3909

(2) Ocean Conservancy and International Coastal Cleanup, We Clean On Report, 2020,

https://oceanconservancy.org/wp-content/uploads/2021/09/2020-ICC-Report_Web_FINAL-0909.pdf

(3) Save Money Cut Carbon, January, 2022, https://www.savemoneycutcarbon.com/learn-save/how-long-does-it-take-for-plastic-to-biodegrade/

(4) A European Strategy for Plastics in a Circular Economy, p.7 published by the European Commission, Brussels, 2018, https://www.europarc.org/wp-content/uploads/2018/01/Eu-plastics-strategy-brochure.pdf

(5)&(6) European Commission, Question & Answers: A European Strategy for Plastics, Brussels, 2018, https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/MEMO_18_6

(7) European commission, Press Corner, Single-use plastics: New EU rules to reduce marine litter, Brussels, 2018, https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEMO_18_3909